06
november

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage, wat is dat?

Ik krijg vaak de vraag wat nou zo’n massage is, hoe vaak je het moet doen, en wat is het effect? Laat ik beginnen bij het begin en eerst uitleggen wat bindweefsel is.

Bindweefsel

Je huid is opgebouwd uit verschillende lagen. Ik leg altijd uit dat bindweefsel te vergelijken is als cement tussen stenen. Tussen je spieren en je huid ligt een laagje bindweefsel. Bindweefsel geeft stevigheid en bescherming, en speelt een rol bij het transporteren van voedingsstoffen naar organen, bloedvaten en zenuwen. Ook zorgt bindweefsel dat afvalstoffen naar onze lymfeklieren worden afgevoerd. Nu snap je vast wel hoe belangrijk dit weefsel is voor aan- en afvoer van stoffen, voor een gezond lijf en een mooie gezonde huid!

Waarom een bindweefselmassage?

Zorgt voor een betere doorbloeding

* Afvalstoffen worden beter afgevoerd

* Betere opname van voedingsstoffen

* Verhoogt je weerstand

* Je structuur van je huid wordt mooier en egaler

* Fijne lijntjes verminderen

* Collageen ( stevigheid van de huid) wordt eerder aangemaakt

* Elastine ( rekt van de huid) wordt verbetert

* En je producten die je op je huid smeert worden beter opgenomen

* Geeft energie!

Al met al veel voordelen om je huid weer in conditie te brengen. Op langere termijn kan deze massage bijdragen aan vermindering van acne- en littekens, striae, en zelfs rimpelvorming. Dat laatste is erg interessant als je mooi en stralend ouder wilt worden.

Hoe vaak?

Een bindweefselmassage is te vergelijken met sport voor je huid. Een blokjesbuik krijg je niet door 1 keer je buikspieroefeningen te doen ๐Ÿ™‚  Het beste is om met een kuur te starten. Gemiddeld is dit wekelijks  4-6 keer , afhankelijk van je huidconditie en wensen. Daarna is onderhoud belangrijk om je huid uit te blijven dagen om aan het werk te blijven.

Mocht je na aanleiding van mijn blog nog vragen hebben, schroom dan niet om te reageren of contact op te nemen.

Jacq xx

logo Momentz
Nieuwsbrief

Om je een goede online ervaring te geven worden er door deze site cookies geplaatst. Door deze site te gebruiken ga je akkoord met het plaatsen en bewaren van cookies. Lees meer

Akkoord