06
november

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage, wat is dat?

Ik krijg vaak de vraag wat nou zo’n massage is, hoe vaak je het moet doen, en wat is het effect? Laat ik beginnen bij het begin en eerst uitleggen wat bindweefsel is.

Bindweefsel

Je huid is opgebouwd uit verschillende lagen. Ik leg altijd uit dat bindweefsel te vergelijken is als cement tussen stenen. Tussen je spieren en je huid ligt een laagje bindweefsel. Bindweefsel geeft stevigheid en bescherming, en speelt een rol bij het transporteren van voedingsstoffen naar organen, bloedvaten en zenuwen. Ook zorgt bindweefsel dat afvalstoffen naar onze lymfeklieren worden afgevoerd. Nu snap je vast wel hoe belangrijk dit weefsel is voor aan- en afvoer van stoffen, voor een gezond lijf en een mooie egale gezonde huid!

Waarom een bindweefselmassage?

  • Zorgt voor een betere doorbloeding
  • Afvalstoffen worden afgevoerd
  • Betere opname van voedingsstoffen
  • Verhoogt je weerstand van je huid
  • Je structuur van je huid wordt mooier en egaler
  • Fijne lijntjes verminderen
  • Collageen ( stevigheid van de huid) wordt versneld aangemaakt
  • Elastine (rek van de huid) wordt verbetert
  • Je producten die je op je huid aanbrengt worden beter opgenomen
  • Geeft energie!

Al met al veel voordelen om je huid in top conditie te brengen. Op langere termijn kan deze massage bijdragen aan vermindering van acne- en littekens, striae, en zelfs rimpelvorming. Ook wordt je huidweerstand verhoogd. Dit zorgt voor minder huidirritatie. Dat laatste is erg interessant als je mooi en stralend ouder wilt worden.

Is het pijnlijk?

Een bindweefselmassage kan gevoelig zijn. Zeker als de huid verkleefd is en in een mindere conditie is. Uiteraard passen we hier de grepen en technieken op aan zodat het niet pijnlijk is. Wel kan je huid een aantal dagen iets gevoelig aanvoelen. Dit mag en is niets om je zorgen over te maken. Ook kunnen er hele kleine punt bloedinkjes ontstaan. Deze symptomen trekken snel weer weg.

Hoe vaak?

Een bindweefselmassage is te vergelijken met sport voor je huid. Een blokjesbuik krijg je niet door 1 keer je buikspieroefeningen te doen 🙂  Het beste is om met een kuur te starten. Het is aan te raden om wekelijks een bindweefselmassage te ondergaan, 6-8 weken lang, afhankelijk van je huidconditie en wensen. Daarna is onderhoud belangrijk om je huid uit te blijven dagen om aan het werk te blijven. Het beste resultaat hou je als je je afspraak om de 4-6 weken inclusief bindweefselmassage boekt. Als voorbeeld zou dit de “Balans” behandeling kunnen zijn. Je vind deze terug op mijn website. Al met al veel voordelen om met deze massage te starten!

Mijn visie is als je aan huidverbetering wilt werken dat deze bindweefselmassage een must is in de behandeling. Alleen met een ontspannende massage kun je dit nooit bewerkstelligen qua doorbloeding, uitwisseling van afvalstoffen en aan het werk zetten van je huid (collageen en elastine). Daarom heb ik er voor gekozen om vanaf heden de bindweefselmassage standaard in mijn behandelingen op te nemen. Huidverbetering ten top!

Ga voor een mooie gladde stralende huid, nu en in de toekomst!

Mocht je na aanleiding van mijn blog nog vragen hebben, schroom dan niet om te reageren of contact op te nemen.

Jacq xx

logo Momentz
Nieuwsbrief

Om je een goede online ervaring te geven worden er door deze site cookies geplaatst. Door deze site te gebruiken ga je akkoord met het plaatsen en bewaren van cookies. Lees meer

Akkoord